De ce munca in echipa?

Eu chiar mi-am pus de foarte multe ori intrebarea, de ce imi place sa lucrez in echipa si de ce e mai bine sa lucrez in echipa? Personal nu gasesc o satisfactie mai mare decat atunci cand lucrez in echipa si cel putin pana acum am avut ocazia sa lucrez atat la facultate, atat in viata de zi cu zi, job sau AIESEC.
Frumos este ca au fost si foarte diferite, atat prin prisma proiectelor cat si prin oameni total diferiti unii fata de altii.

1. Experienta
Desi este un termen cam vag si greu de explicat, poti sa-ti faci o idee. Automat in modul in care lucrezi in echipa, experienta este mai mare prin prisma oamenilor. Deobicei intr-o echipa sunt oameni diferiti, de la care ai ceva de invatat. Fiecare om este diferit si oamenii reactioneaza diferit intr-o anumita situatie.

2. Timpul
Este lesne de inteles, ca intr-o echipa care merge bine un proiect se termina mai repede. Traim in secolul vitezei si timpul este parca acum mai mult ca niciodata mai scurt. Vei avea de castigat si te vei putea concentra si pe alte proiecte.

3. Leadership
Intr-o echipa daca tu esti cel care conduce sau leaderul, cu cat vei lucra mai mult cu atat iti vei dezvolta din ce in ce mai mult aceste abilitati. Nu toti sunt facuti pentru a fi leaderi, dar nici nu vei sti daca esti unul dintre ei daca nu practici.

4. Creativitatea
Unde e unul nu-i putere, unde-s doi puterea creste. Asa era o vorba, pentru ca degeaba esti creativ, daca nu asculti de cei din jurul tau. A face ceva si mai bun, tine din a pune mai multe idei cap la cap. Imagineaza-ti proiectul ca un tablou: un tablou in culori, este mai placut decat unul dintr-o singura culoare.

5. Asculta
Oare nu invatam sa ascultam cand lucram in echipa? E foarte greu sa asculti, fara sa intrerupi si e mai greu sa pui in practica ce ai ascultat. Iarasi, prin repetitie vei sti sa folosesti ce ai ascultat si vei observa aportul de calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *